Moderne verlichting

Moderne verlichting

Moderne verlichting 

Welkom op onze blog over de moderne inrichting!


Een van de lastigere interieur-stromingen die wij aanbieden is de moderne stijl. Niet door de kernwaardes, maar doordat de moderne inrichting zo veel kanten op kan gaan als het aankomt op de invulling. Bij de moderne stijl maakt men gebruik van strak meubilair en natuurlijk schone kleuren. Grote strakke meubels waaronder hoekbanken en inbouwkasten vallen vaak te spotten in deze stijl van inrichting. Vaak gaat dit gepaard met op maat gemaakte meubels en strak ontworpen armatuur. Er wordt gespeeld met grootte en eenvoudigheid, hierdoor lijkt een modern interieur vaak afgewerkt en schoon voor het oog. Hierbij worden decoratiestukken gemeden en spelen met name eenvoudige herkenbare ontwerpen de hoofdrol. Het doel dat wordt nagestreefd is het creëren van een rustig ogend geheel waar kwaliteit en schoonheid zich onderscheiden van krachtige doch helder ontworpen decorstukken.

Nordlux Moderne Plafondlamp

In het geval van lampen is het spectrum net zo breed als hierboven beschreven. U kunt zich vergissen in de veelzijdigheid van de stijl en daardoor goed passende stukken uitsluiten uit uw inrichting. Hanglampen in de moderne stijl zijn bijvoorbeeld te vinden in de egale kleuren wit, zwart en goud. U kunt daardoor veel kanten op als u kiest voor een geschikte armatuur in de moderne stijl. Men onderscheidt inrichtingen zoals landelijk, industrieel, klassiek en nieuw modern niet gemakkelijk van elkaar. In andere blogs zullen wij uitgebreid ingaan op het verschil hiertussen, aangezien het vaak dicht bij elkaar kan liggen.


Een no go vandaag de dag in een modern interieur is het gebruik van felle kleuren en robuuste materialen. Hierdoor vindt u kasten, bijzettafels en stoelen van hout niet gauw terug in moderne interieurs, indien deze de ruwheid van het materiaal tonen. Echter betekent dit niet dat u geen ruimte zou hebben om uw favoriete erfstuk of meubel terug te laten komen in uw nieuw ontworpen woonruimte. Een opkomende trend staat achter het principe om persoonlijke decorstukken terug te laten komen in het ontwerp.


Het is lastig om de juiste keuze te maken als het aankomt op modern inrichten, maar gelukkig staat ons team altijd open om u hierbij te helpen. Stuur ons gerust een Whatsapp bericht of bel ons op!

Laat een bericht achter

Let op, berichten moeten worden goedgekeurd voordat ze gepubliceerd worden

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen