Industriële verlichting

Industriële verlichting

De industriële woonomgeving

 

Welkom op onze blog over de industriële inrichting! 

Inmiddels is de industriële inrichtingsstijl al bij veel mensen bekend en omarmt als een klassiek moderne aankleding voor woonruimtes. Deze stijl is afkomstig uit de Verenigde Staten en om nog specifieker te zijn uit stad New York. Wellicht bent u bekend met de ruimtelijke ordening van de stad en kunt u zich daarom voorstellen dat New York altijd kampt met een ruimte te kort. Zo werd het voor de inwoners van New York een uitdaging om betaalbaar te kunnen wonen. Hiervoor kwam een oplossing, zo werden de oude fabriekshallen omgetoverd tot woonruimtes. Accenten van de ruwbouw van de hallen bleef intact, en dat gaf kracht aan de stijl. Hoge daken met betonnen/bakstenen muren werden gecombineerd met stalen puien, lederen banken en robuuste woondecoratie. Vaak in stoere, rauwe kleuren zoals cognac, zwart, grijs, groen, wit, taupe en blauw. De fabriekslampen werden her uitgevonden en aangepast naar de wensen van nu, zonder hierbij in te leveren op de klassieke uitstraling.

Hier bij LUX lampen helpen wij u graag met het aankleden van uw industriële woonomgeving. Dit doen wij door middel van het geven van advies op maat over welke verlichtingsarmatuur bij uw woonwens past. De juiste lamp kan uw interieur laten stralen terwijl de verkeerde keus het totaalplaatje snel kan verpesten. Wij vinden het belangrijk dat u weet wat voor lampensoorten vallen onder de industriële stijl en hoe u deze het best tot hun recht kan laten komen. 

Hierboven gaven wij u al een beknopte uitleg bij het begrip ‘industriële inrichting’. In deze stijlgroep zijn armaturen van groot belang en kunt u veel kanten op. Het eerste waar wij u over willen adviseren is de keuze om de juiste armatuur vorm te kiezen. Zo hebben wij industriële hanglampen in alle vormen en maten. Wilt u ruimte creëren in de woning dan kunt u het beste kiezen voor een minimalistisch ontwerp. Naast minimalistische ontwerpen bestaan er ook echte eyecatchers voor boven uw eettafel of in het trappenhuis. Lampen in de industriële sfeer zijn vaak vervaardigd uit staal. De combinatie tussen staal en (gerookt) glas wordt gezien als een zeer hedendaagse keuze. Het merendeel van de armaturen zijn mat zwart, maar ook zilver kan een goede keuze zijn. Wat alle lampen binnen deze stroming gemeen hebben is dat ze zijn afgeleid van al bestaande ontwerp-principes uit de tijd van industrialisatie. Een voorbeeld van deze stroming is de Bell hanglamp van Normann Copenhagen; hierbij komt een bekend ontwerp uit grootmoeders tijd terug maar dan in een nieuw industrieel jasje. Het gebruikte beton wordt gecomplimenteerd door het gebruik van basis kleuren waaronder wit zwart en betongrijs.

 

Bij deze armatuur zijn thema’s als minimalisme en industriële vormgeving van groots belang, de combinatie van beide uit zich in de rechttoe rechtaan stalen contouren en de hangende lichtbron-houders. Een armatuur als deze creëert een rustig ogend geheel, maar legt ook het accent op haar omgeving, indien deze dezelfde principes bevat. 

Zoals u wellicht heeft kunnen opmerken oogt de stroming gemakkelijker dan hij eigenlijk is. Er zijn best wat kernprincipes waar rekening mee gehouden mee moet worden bij het inrichten van een industriële woonomgeving. Mocht u na het lezen van deze blog nog moeite ondervinden met het uitzoeken van het juiste exemplaar voor uw wensen, kunt u altijd terecht bij ons met uw vragen. Pak uw telefoon voor een Whatsappje of een belletje en wij zullen u altijd vriendelijk te woord staan!

 

Laat een bericht achter

Let op, berichten moeten worden goedgekeurd voordat ze gepubliceerd worden

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen